Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان شمالی سرپرست اداره کل میراث فرهنگی خراسان شمالی گفت: کوره های آجرپزی ۳۳ هکتار از محوطه تاریخی تپه ریوی را تخریب کرده است.

مستوفیان در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه ریوی یکی از محوطه های باستانی است که نهمین دور از فصل کاوش ها در این منطقه در حال انجام است، افزود: از سال ۵۸ مجوز ساخت کوره های آجرپزی در این منطقه باستانی داده شده است که فعالیت آن ها موجب تخریب بخشی از منطقه نیز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اما با فعالیت این اداره کل طی ۱۰ سال گذشته در این منطقه، شرایط و ضوابطی برای فعالیت کوره ها اتخاذ شده است، بطوریکه خاک برداری توسط این کوره ها در این منطقه با طور کامل ممنوع شده است و آن ها مواد اولیه مورد نیاز خود را از مکان های دیگر تامین می کنند.

مستوفیان اظهارکرد: بخش های تخریب شده نیز فریز شده است و برنامه هایی برای انجام کار در این قسمت ها وجود دارد.

وی با بیان اینکه فعالیت کوره ها نیز محدود شده است، گفت: مذاکراتی با سازمان صمت انجام شده است تا این کوره ها به خارج محوطه انتقال داده شوند و از آنجاییکه قصد اجرای طرح گردشگری در این منطقه را داریم، این واحدها تغییر کاربری داده و فعالیت هایی همچون تولید کاشی سنتی و ... را در دستور کار خود قرار دهند.

محمد جواد مجعفری سرپرست هیات ایرانی باستان‌شناسی در محوطه تاریخی ریوی نیز در گفت و گو با ایسنا گفت: حدود ۳۳ درصد از محوطه تاریخی"ریوی به علت فعالیت کوره های آجرپزی تخریب شده است.

وی با اشاره به اینکه وسعت محوطه تاریخی ریوی در شهرستان مانه و سملقان به ۱۱۰ هکتار می رسد، افزود: این منطقه سه هزار و ۷۰۰ سال گذشته مورد توجه و محل استقرار در دشت سملقان بوده است.

وی ادامه داد: مهمترین دوره زندگی در این محوطه تاریخی به دوره هخامنشی تا دوره ساسانی یعنی یک هزار و ۷۰۰ تا دو هزار و ۵۰۰ سال گذشته می رسد.

جعفری با بیان اینکه محوطه تاریخی ریوی در سال ۱۳۴۶ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید و در سال ۱۳۵۶ مقدار مختصری میله گذاری و تعیین عرصه شد، اظهارکرد: قرار بر این بوده تا منطقه مورد محافظت قرار گیرد اما در دهه شصت دو کوره آجرپزی در دل محوطه تاریخی و یک کوره آجرپزی نیز در قسمت جنوبی محوطه مشغول بکار شده اند.

وی تصریح کرد: تاکنون با کمک باستان شناسان آلمانی هفت دوره کاوش در این منطقه انجام شده است و ۷۰۰تا ۸۰۰ فقره شی تاریخی از این محوطه کشف و ۱۲ اسکلت انسان نیز از دل خاک بیرون آمده است.

سرپرست هیات ایرانی باستان‌شناسی در محوطه تاریخی ریوی گفت: قدیمی ترین بخش کشف شده در محوطه تاریخی ریوی، یک گورستان است که به سه هزار و ۷۰۰ سال گذشته و به عصر مفرغ باز می‌گردد.

وی تصرح کرد: یکی از سندهایی که در ارتباط با این محوطه تاریخی می توان ارائه داد، نوشته است و زمانیکه بتوانیم نوشته هایی را از این محوطه کشف کنیم، آن وقت می توان گفت که نام این شهرچه بوده و حاکمان آن چه کسانی بوده است.

جعفری گفت: البته در هفتمین دوره کاوش گل مهره هایی کشف شده است.

وی در ارتباط با عوامل از بین برنده زندگی در این محوطه تاریخی نیز بیان کرد: تصور بر این است که عامل اصلی این امر انسانی یعنی حمله و تاخت و تازها بوده است.

سرپرست هیات ایرانی باستان‌شناسی در محوطه تاریخی ریوی در ادامه افزود: به دنبال آن هستیم تا محوطه تاریخی ریوی تبدیل به سایت موزه گردشگری شود و طرح سایت پلن آن نیز در حال تهیه است.

وی با بیان اینکه باید کاربری این منطقه نیز به کاربری گردشگری تغییر یابد، گفت: در حال حاضر کاربری این منطقه کشاورزی و صنعتی است.

جعفری افزود: در حال حاضر کوره ها خاک برداری نمی کند و از سوی دیگر این محوطه دارای ۳۰ تا ۴۰ مالک کشاورزی است.

به گزارش ایسنا، محوطه تاریخی ریوی در شهرستان مانه و سملقان در سال ۱۳۴۶ با شماره ۷۲۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید و یکی از مهم‌ترین استقرارهای تاریخی در شمال شرق کشور است که بقایای باستان‌شناسی از دوره‌های مفرغ، آهن، هخامنشی، اشکانی، ساسانی و اسلامی را در خود جای داده است. کاوش‌های این محوطه تاریخی با همکاری باستان‌شناسان آلمانی در حال انجام است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری خراسان شمالی تپه ریوی كوره آجرپزي محوطه تاریخی ریوی محوطه تاریخی ریوی محوطه تاریخی کوره های آجرپزی باستان شناسی سال گذشته کوره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۹۷۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین سوخت، مهمترین دغدغه مدیران واحد‌های صنعتی

رحمانی معاون اقتصادی استاندار قزوین در نشست با فعالان حوزه اقتصادی و صنعتی گفت: شرکت نفت باید در تامین سوخت واحد‌های تولیدی سرعت بیشتری داشته باشد.

معاون اقتصادی استاندار با بیان اینکه قطع برق کوره‌ها به فرآیند کار آسیب می‌زند، افزود: با مطرح کردن موضوع تامین سوخت کوره ها، قطعی برق باید کاهش یابد.

رحمانی با بیان اینکه تولید برق در ایران بیشتر از کشور‌های صنعتی است، اظهارداشت: علیرغم بالا بودن تولید انرژی در کشور یکی از دلایل ناترازی آن پایین بودن بهره وری انرژی است.

ره انجام معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی قزوین هم گفت: برای برداشت گندم در خرداد ماه نیاز مبرم به آبیاری گندم در اردیبهشت ماه داریم.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • کار برداشت گل محمدی از باغات شهرستان خاش آغاز شد
  • محوطه تاریخی که به تازگی در اصفهان کشف شد
  • قطع درختان و تخریب طبیعت در الیمالات دغدغه مازندرانی‌ها شد + فیلم
  • تجلیل از فرهیختگان شهر در منطقه ۱۵ اصفهان
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان
  • اسکن محوطه کمرزرین اصفهان انجام شد/ تلاش برای آغاز فصل دوم کاوش
  • رفع تصرف ۱۰۰۰ متر از اراضی ملی منطقه گشت رودخان فومن
  • بافت تاریخی بوشهر یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری ایران است
  • پایان عملیات تعمیرات حساس کوره نم زدایی ردیف سوم گازی پالایشگاه دهم
  • تامین سوخت، مهمترین دغدغه مدیران واحد‌های صنعتی